Home
Cast
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Eureka USA
 
Huvudroller
Sheriff Jack Carter Zoe Carter Allison Blake
Colin Ferguson Jordan Hinson Salli Richardson
Jack Carter är intelligent och charmig, med en kvicktänkt och en gatusmart skärpa. Först och främst hängiven till sin karriär, hans separation från sin hustru har lämnat honom på kant med sin tonårsdotter Zoe, vars nappatag med lagen har hållit Carter nästan lika sysselsatt som hans dagliga arbete.

Det är i själva verket efter ett av Zoes upptåg, som Carter var på väg hem med henne hem till Los Angeles från Seattle när dom råkar ut för en bilolycka utanför staden Eureka, vilket sätter igång en serie händelser som resulterade i att han blir stadens sheriff.
  Zoe Carter är Jack Carters trotsiga, småbrottsliga, ocg även rejält intelligenta dotter. Vid 17 har Zoe mognat en hel del sedan hennes ankomst till Eureka. Men bara för att hon har en pojkvän och körkort, betyder inte att hon regelbundet grälar med sin pappa fortfarande.

Carter värdesätter hennes ökande känsla av ansvar, men efter att ha arbetat så hårt för att reparera deras slitna förhållande, upptäcker han att det är svårt att låta henne växa upp.
  Allison Blake befann sig tidigare vid ett personligt och professionellt vägskäl. Där tiden var kanpp för ett beslut angående hennes förhållande med Stark som senare dog under ett experiment, och tvetydigheten av hennes vänskap med Carter hängde över detta beslut.

Vid Global Dynamics ställs hon inför en lika skrämmande utmaning när Försvarsdepartementet skickar dit Företagsfixaren Eva Thorne, som uppenbarligen har fått obegränsad makt att göra förändringar.
Josefina "Jo" Lupo Dr. Henry Deacon Dr. Nathan Stark
Erica Cerra Joe Morton Ed Quinn
  Jo Lupo är Eurekas vicesheriff, en tjej från New Jersey och före detta US Army Ranger. Dom excentriska invånarna i Eureka frestar på hennes tålamod, men dom har börjat vänja sig vid hennes skrävlande och uppskattar hennes engagemang i deras säkerhet.

Till en början var Jo förbittrad över att behöva inställa sig till en utböling när Jack Carter får sheriffjobbet, men hon börjar snart att respektera honom för hans talang och blir hans trogna partner, med att upprätthålla ordningen. Om bara hennes privatliv kunde bli lika givande.
  Henry är en sann tusenkonstnär. Som uppträder som stadens mekaniker, hans ingenjörsskicklighet är en ständig källa för under och munterhet. Vare sig han utrustar Eurekas polisbilar med det senaste och bästa prylarna, eller uppfinner ett globalt luftkonditioneringssystem, Henry har den skarpa förmågan att förstå tekniken i nästan vilken manick som helst.

Men den gode Henry är inte riktigt den man kan tro. Förbannad med minne från fyra år tillbaka av en allternativ framtid, och han ger fortfarande Sheriff Carter skulden för hans fästmö Kim Andersons död.
  Stark är matematiker och Nobelpristagare och Allison Blakes före detta make. Överdrivande charmerande och mycket genialisk, han ger Jack Carter en hel del arbete i kamp för Allisons romantiska intresse, men Starks professionella begär att forcera vetenskapens gränser vilket till sist äventyrar hans personliga integritet och kostar honom hans höga position som chef på Global Dynamics.

Stark är fortfarande kär i Allison, vilket förklarar varför han dröjde så länge innan han skrev på skilsmässopappren. Carters närvaro i "hans stad" och kamratliga förhållande med Allison befäster Stark som Carters rival. Han och Allison gifter senare om sig, men kort därefter avlider Stark i ett experiment.
Douglas Fargo S.A.R.A.H.
Neil Grayston CNeil Grayston (röst)
  Douglas Fargo är den roliga, älskvärda och utnyttjade chefsassistenten till Global Dynamics direktör. Välsignad med en betydande intelligens men förbannad med en taskig tur, han verkar vara fast i sin underordnade roll för evigt, även om hans favoritprojekt visar hans obegränsade potential.

Fargos oförmåga att kontrollera sin nyfikenhet, försätter honom titt och tätt i trubbel, till hans mentor Starks förtret.
  Mer än bara en vanlig husrobbot, är S.A.R.A.H. (en akronym för Självskötande Automatiserat Miljö) en artificiell intelligens som sköter Sheriff Carters hushåll. Agerar både som surrogatfru och mamma, S.A.R.A.H. har hand om alla dagliga sysslor, hjälper Carters dotter Zoe med läxorna, och tillhandahåller även känslomässigt sällskap.

S.A.R.A.H. designades till att bli den yttersta datorn, perfekt på alla sätt och med många mänskliga egenskaper. Naturligtvis inkluderar dessa även en del svagheter — bland annat fåfänga, svartsjuka, och naturligtvis dom enstaka slängarna av att tjura. Hon gillar att läsa, brädspel och att titta på tv. Hon är fascinerad av den mänskliga naturen, hennes favoritprogram är Labb 27 och Jerry Springer Show.

Byggd av Douglas Fargo, och hennes röst görs av skådespelaren som spelar honom. Genom att använda Fargos röst för att ge S.A.R.A.H. liv, var alltid menat som en tillfällig lösning. Men den har nu blivit en familjär del av Carters dagliga rutin.
  
This free template is released under a Creative Commons Attributions 2.5 license, so you’re pretty much free to do whatever you want with it (even use it commercially) provided you keep the links in the footer intact. Aside from that, have fun with it :)
© 2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek