Home
Reprise
.. Gäststjärnor:
Story: , Regissör: .
Founder's Day
A New World
All the Rage
The Story of O2
Crossing Over
Momstrosity
Stoned
The Ex-Files
I'll Be Seeing You
O' Little Town...
Lift Off
Reprise
Glimpse
Up in the Air
Omega Girls
Of Mites and Men
Clash of the Titans
This One Time at Space Camp

One Small Step
One Giant Leap

Do You See What I See
.

När Allison ska åka till en konferens, lämnar hon sina barn i Sheriff Jack Carters vård. Han försöker ta ledigt under helgen, men självklart går inget enligt planerna i Eureka, och det dröjer inte länge innan han får ett samtal från Jo. Det verkar som Dr Holly Martin, företrädaren som kommit till staden för att undersöka den otillåtna SÄL-trippen, har fått Fargo att gå upp i limningen - POW - han skickar bort henne med SÄL-enheten, och ... fått henne att försvinna!

Jack försöker få Andy till att ta hand om fallet, men utan Jacks vetskap har Kevin tagit nycklarna till jeepen, och kört iväg för att leta efter den saknade vetenskapsman. Efter att hans teori, att hon troligen befinner vid samma plats som Fargo och Zane landade (Lift Off).

Samtidigt går inte Allisons resa helt enligt planerna heller. På vägen till konferensen, får hon punktering på ett däck på en öde väg, och får syn på en ung flicka vars pappa kört av vägen på samma plats. Allison börjar genast söka efter flickans pappa, och lyckas både finna och rädda hans liv.

Hemma i Eureka hittar Jo och Carter biltjuven i utkanten av staden, med Dr Martin i släptåg, som trots omständigheterna är helt nöjd med sin lilla tripp. Jo försöker få henne att inte berätta för mycket för regeringen - om informationen kommer ut att SÄL-enheten är baserad på samma apparat som skickade tillbaka alla i tiden, kunde alla deras liv vara i fara. Och Zane inte kommer att låta Jo vara ifred, sedan han fick reda på att de kommit från en alternativ tidslinje. Precis när hon tror att hon har honom i schack, hittar hon honom i sitt hus med en blåslampa och bränner det hela till marken!

Men om du tror att detta är det största problemet i dag, tänk om. Ett stasis-fält, en anomali som stoppar tiden inom ett visst område, växer, och om inte Carter kan stoppa det, kommer hela staden att frysas i tiden. De upptäcker att tillväxten kommer från Henry garage, precis när de upptäcker vad som orsakade det - Holly. Holly blir ett nervvrak när hon måste röra sig bland mycket människor, så hon har inbäddat hypnotisk suggestionsprogramvara i sin MP3-spelare för att hjälpa henne hantera sin ångest.

Men programmet har på något sätt laddats upp i Eurekas största databas, och förvandlar varenda sång från "Burning Down the House" till "Eye of the Tiger" till en hypnotisk suggestion som lyssnaren inte kan kontrollera. Detta förklarar Zanes mordbrand och Fargos mordförsök! När det gäller stasis-fältet så lyssnade Henry och Grace på "Jag ska stoppa världen och smälta med dig" när "inspirationen" slog till.

Under tiden som Holly skriver om programmet för att vända dess effekter, Carter sätter på sig sin uniform och åker till Henrys garage för att stänga av fältet. Men Kevin inser att Carter kan vara i fara och stjäl en annan bil för att rädda honom. Han dyker upp precis Jo, som är under hypnos av Bob Marleys "I Shot The Sherriff," och som avlossar sin pistol mot Carter, som kastar sig in i stasisfältet och säkerheten. Då byter Kevin låt från spellistan till "Varför kan vi inte vara vänner," och därmed frigör Jo, som kastar sin Kevlarbeklädda kropp mellan Carter och kulan samtidigt som Kevin stänger av stasisfältet.

När Alison kommer hem igen, har hon en sprängande huvudvärk. Hon tror det kom från sitt fall, när hon skulle hjälpa flickan och hennes pappa. Men vad hon inte vet, är att hela upplevelsen är en hallucination som härrör från en apparat som planterats i hennes hjärna av ingen mindre än Beverly Barlowe.
 
  
.)
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek