.Säsong 1.


 Pilot
I den första halvan av det två timmar långa pilotavsnittet, leder en bilolycka US Marshal Jack Carter in till den unika Stillahavsstaden Eureka.

 Pilot, del 2
Efter en underlig olycka som allvarligt skadar Eurekas sheriff, tar US Marshal Jack Carter över utredningen angående det underliga fenomen som dödat en av stadens invånare. Carter upptäcker snart stadens hemliga syfte, samtidigt som han försöker återupprätta ett umgänge med sin arga och bittra dotter Zoe. Han utvecklar ett vänskapligt arbetsförhållande med regeringens förbindelseperson Allison Blake, och träffar några mer excentriska invånare i Eureka.

 Many Happy Returns
Carter och dom andra invånarna i Eureka närvarar vid Susan och Walter Perkins begravning. Men till deras överraskning dyker Susan upp i Eureka, som en mycket levande kvinna!

 Before I Forget
Jack Carter skjuter av misstag Henry under en period av minnesförlust, under ett besök av en välkänd vetenskapsman som säger sig ha ledtrådar till hans plötsliga minnesförlust.

 Alienated
Spencer blir uppenbarligen bortförd av utomjordingar, för att sedan återföras till Jorden påföljande dag. Han hittas i en sädescirkel. Staden har även besök av en kongressman, vars kommitté är ansvarig för stadens regerings kassa.

 Invincible
Efter en olycka i ett labb, blir Global Dynamics forskare Carl Carlson utsparkad från Eureka på grund av bristande resultat. Senare upptäcks det att olyckan har öppnat för dolda förmågor i Carl. Samtidigt gör Jack allt för att undvika en obligatorisk hälsokontroll.

 Dr. Nobel
Efter att Fargo och Spencer av misstag aktiverat en domedagsapparat, måste Carter hjälpa den åldrige vetenskapsmannen Dr. Irwin Thatcher, att stänga av apparaten.

 Blink
Carter utreder en ovanlig bilolycka. Samtidigt är Stark under stark stress för att producera fram resultat för ett projekt.

 Right as Raynes
När Eurekas stjärnelev återvänder börjar problem att dyka upp över hela staden, och Stark blir tvungen att göra ett svårt beslut. Carter försöker spåra upp Zoe, som rymt tillsammans med den förre invånaren.

 Primal
Fargo uppfinner en apparat som underlättar övergången mellan datorer och människans hjärna. Projektet från Global har släppts lös i det intet ont anande Eureka, samtidigt som det gör åtskilliga kopior av Stark, vilket skapar problem för Carter.

 Purple Haze
Underligt uppträdande drabbar hela staden utom Sheriff Carter och Zoe. Dessa två måste nu hitta orsaken, Samtidigt som Stark gör ett beslut som kan drabba hela världen.

 H.O.U.S.E. Rules
S.A.R.A.H - den artificiella intelligens som styr Carters hem, tar honom och en grupp invånare som gisslan i ett försök att hålla Carter kvar i Eureka. Samtidigt aktiveras hennes rotprogram B.R.A.D, och gör en allvarlig situation dödlig.

 Once in a Lifetime
Stark får chansen att testa den topphemliga Artefakten. När den testas, förflyttas Eureka in i framtiden och hamnar i 2010, där staden är mycket annorlunda.


..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR