.Säsong 4.


 Founder's Day
Firandet av 60-årsdagen sedan Eureka grundades, skapar stora förändringar på fler sätt än ett när en frieri blir starten för en mystisk transport till en militäranläggning och ett nytt ansikte dyker upp i stan.

 A New World
Medan festligheterna för Grundarnas Dag fortsätter, är Carter och dom andra tvungna att vänja sig vid den nya tidslinjen och hur Dr. Grant passar in i den. Olyckligtvis kräver aklimatiseringen en brant inlärningskurva.

Ett av Global Dynamics nya projekt "Tiny", har löpt amok i den välbefolkade staden.

 All the Rage
Den briljanta Dr. Isaac Parrish, tillika chef för Icke-dödligavapenlabbet, känner sig numera lite undervärderad. Plötsligt börjar all hans undergrävda fientlighet komma fram, och infekterar alla med en så stark ursinna att ingen kan känna sig säker, specielt Fargo.

 The Story of O2
Under tiden som Eureka firar Rymdveckan, visar Dr. Ramsey upp sin briljanta uppfinning som skulle kunna tillåta kolonisation på Mars. Olyckligtvis kan ett litet fel göra så att hela Eureka bränns till aska, innan hans dröm besannats.

Lika dåligt är det att Eurekas snubbe att gå till vid krissituationer, precis har åkt till Boston för att besöka sin dotter på Harvard.

 Crossing Over
När Claudia Donovan från Speciallager 13 kommer på besök till Eureka, för att se om Fargos löften om underbara apparater är sanna. Upptäcker snart att hon hamnat mitt i ett mysterium, som lämpar sig för sitt eget Speciallager 13 när objekt slumpmässigt börjar dyka upp runt staden och GD.

Och mysteriet måste lösas innan det får dödliga konsekvenser inte bara för Eureka.

 Momstrosity
Carters campingtur med Kevin blir lite läskigare än spökhistorier vid lägerelden, när ett programmeringsfel i ett flertal AIs på Global Dynamics skapar kaos i staden. Och Henry funderar på att tala om sanningen för Grace.

 Stoned
Kärleken hänger i luften när Carter blir trött på Grants jakt efter Allison, Zoe döljer sin kärlek och Henry uppvaktar Grace. Men alla dessa känslor kan komma att lämnas småkokande, när folk i staden börjar att förvandlas till sten.

 The Ex-Files
Precis när Carter och Allison verkar få till det, verkar det som om folk från deras förflutna komplicera saker och ting. På andra håll, GDs nya projekt drar tills sig Beverly Barlowes intresse.

 I'll Be Seeing You
Efter att DED-enheten försvunnit, befinner sig Carter, Jo, Fargo och Allison i en déjà vu situation när deras utredning placerar Trevor Grant högst upp på de misstänktas lista.

Den berömda snaran runt halsen stramar först när de upptäcker bevis, som kopplar honom till Beverly Barlowe, och hennes motiv kommer att äventyra allt de har kämpat för att uppnå.

 O Little Town 'Julspecial'
Carter har svårt att komma i julstämning, speciellt som stadens kraft-fält tvingar honom att stanna. Fargo organiserar GDs julfest, och Allison är full av Julglädje.

 Liftoff
Zane tjatar på Jo för att få veta något hon inte vill avslöja. Carter löser problem vid S.A.R.A.H och Andys bröllop. Lite senare gör Zanes agerande att han och Fargo oväntat blir luftburna.

 Reprise
Carters uppgifter expanderas till barnvaktstjänst, när Allison åker iväg till medicinsk konferens, samtidigt dyker en raketforskare upp på Café Diem. Sen dröjer det inte länge, förrän trubbel når den lilla staden.

 Glimpse
För att underlätta hennes jobb, får Jo ett tekniskt lyft genom ett par kontaktlinser som kan förutspå brott mot säkerheten. Allisons huvudvärk verkar inte försvinna, så Carter planerar en familjesemester.

 Up in the Air
Den andra etappen av utbildningen för "Astraeusuppdraget" pågår för fullt, och Fargo får reda på att han inte bara har att tävla mot Parrish för Holly, men också för en plats på uppdraget. Samtidigt gör antimateria som placerats i ett bankfack, så att en bank som försvinner och Jack tar fallet..

 Omega Girls
När Jo och Zoe kommer tillbaka till Eureka, upptäcker de att alla i staden har slagits ut, och inga telefoner fungerar. De skyndar sig att försöka hitta vad som hände och vem som kunde ligga bakom det hela.

 Of Mites and Men
När robotkvalster hotar Global Dynamics verksamhet, kallas Jack till handling då Jo är mitt uppe i träningen. Allison kämpar med det faktum att alla misstänker att hennes hjärna inte fungerar, och hon är fast besluten att bevisa att hon är tillbaka i aktion igen.

 Clash of the Titans
Henry och Grace planerar för ett lugnt bröllop, medan Jo har andra planer när hon tar med sig Grace för att planera den stora dagen .. igen. Försvarsdepartementet gör en revision angående Jack och Allisons förhållande, för att se om det finns en säkerhetsrisk. Under tiden kommer TINY tillbaka från sitt uppdrag på Titan, med några giftiga gaser som kan betyda slutet för Eureka.

 This One Time at Space Camp…
Attacker i staden kan komma att stoppa Astraeus-uppdraget, samma vecka som de sista 20 kommer att namnges. Carter och Allison har överklagat granskarens rekommendation, men när de använder en minnesbehandlingsapparat, ger dem mer bekymmer än önskat.

 One Small Step
När en explosion i Astraeus-labbet av misstag skickar Vicesheriff Andy till Titan, måste teamet plocka fram en plan att rädda honom innan det är för sent.

 One Giant Leap
Deltagarna i Astraeus-projektet gör sina farväl till sina jordbundna familjer, och vänner. På annat håll, undersöker Carter och Jo den person-eller-sak, som angrep presidentens konvoj och om det är på något sätt relaterat till de kosmiska anomalier som hotar Eureka.

 Do You See What I See
När Carter och Allison förbereder en julöverraskning för barnen, sveper en energivåg över Eureka, och förvandlar alla till animerade figurer.


..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR