Home
 
Backstepteamet
Special Agent Olivia Dunham Peter Bishop Dr. Walter Bishop
Anna Torv Joshua Jackson John Noble
Olivia har erfarenhet från Marinkåren och ett imponerande register med lösta fall, var Olivia Dunham en stjärna på uppåtgående inom FBI. Men nu efter den förfärliga tragedin ombord på Flight 627, och chocken av förräderiet från någon hon litade på, kan hon inte längre återvända till den traditionella världen med brottsutredningar.

Medan hon gräver sig allt djupare in den farliga världen periferivetenskap, börjar hon inse att vetenskap och teknologi redan avancerat bortom våra vildaste drömmar ... och mardrömmar.

Vald av Hemlandssäkerhetsagent Phillip Broyles, har hon smalat ihop en specialgrupp för att utreda Mönstret, vilket är en serie oförklarliga fenomen, ev experimen som någon eller någonting utför mot världen.
  Peter är den försummade sonen till en galen vetenskapsman, han hade en barndom som inte var speciellt idyllisk. Efter att hans pappa Walter låstes in på en mentalinstitution, gjorde Peter allt för att bli så olik sin far som han någonsin kunde.

Han är en universitets "avhoppare" som under flera månader arbetade som kemiprofessor... en intuitiv matematiker som förlorat skjortan och mer på olika casinon i Europa och Amerika... en mångsysslare som haft alla slags jobb från dörrvakt till biokemisk ingenjör.

Peters missnöje har lett honom runt världen, ovillig att stanna någonstans speciellt länge. Men hans anställning som civil konsult för FBI, för att övervaka sin mentalt skadade pappa, kan komma att tvinga honom att stanna längre än han gillar på samma ställe. Mot sitt eget bättre vetande har han nu börjat följa sin fars farliga fotsteg, samtidigt som han jobbar för en regeringsagentur som har en fil innehållande information rörande hans egen möjliga kriminella aktiviteter.
  Hade tidigare en av dom skarpaste vetenskapliga hjärnorna ur sin generation, och förstår farorna och löftena angående periferivetenskap bättre än någon annan.

Hans banbrytande arbete med sin labbpartner William Bell, i vetenskapliga fält från kvantumfysik till genetisk manipulering, kastade in honom i ett hemliga förhållande med USAs regering för att föra fram dess mest vetenskapliga innovativa och etiskt tvivelaktiga forskningsprojekt. Men detta var innan olyckan 1991 som dödade en labbassisten, och skickade Walter själv till St. Claires mentalsjukhus.

Sjutton år senare har Walter återuppstått. Rekryterad av FBI Specialagent Olivia Dunham och övervakad av sin son Peter, Walter ger dem det vetenskapliga geniet och teknologiska trollkonster som behövs för att utforska Mönstret.

Men tråkigt nog kan hans splittrade minnen, endast ge honom skärvor av den riktiga historien.
Hemlandssäkerhetsagent Phillip Broyles Junior Agent Astrid Farnsworth Ms. Sharp
Lance Reddick Jasika Nicole Blair Brown
  THan leder USAs Regerings officiella utredning av Mönstret. En mästare på att navigera genom maktens korridorer, Broyles skulle lätt kunna stiga genom regingsstegen utan att irritera sina bossar. Men Broyles föredrar att sträcka på gränserna. När oförklarliga händelser sker runt om globen, gör han det till sitt uppdrag att ta reda på varför.

Nu har han samlat ihop en specialgrupp för att undersöka dessa händelser, ledd av Agent Dunham med hjälp från far och sonteamet Walter och Peter Bishop. Skötseln av detta team kommer att sätta hans politiska skicklighet på prov, och göra honom till ett mål från dem som inte vill att sanningen ska komma fram. Broyles mål: att ta reda på vem eller vad som ligger bakom dessa mystiska händelser, och att stoppa dem från att tappa kontrollen.
  Fick tjänsten till FBIs Fringedivision som Agent Olivia Dunhams assistent. Men det dröjde inte länge förrän hennes arbete innebar att assistera Dr. Walter Bishop, i hans labb under utredningarna och söka svar rörande Fringefallen. Hon må vara en junioragent, men hennes imponerande bakgrund gör henne till en viktig del av gruppen.

Hon tog studenten i språkvetenskap, suderade Datorvetenskap, och kryptologi innan hon började på FBI. Hon talar även fem språk. Astrids omfångsrika bakgrund har hjälpt teamet lösa flera fall från att översätta Latin till att omprogrammera brevduvor till att utrusta dem med GPS-mottagare. Hon har även det otacksamma jobbet att se efter, städa efter, och ibland även mata Walter Bishop som det verkar vara omöjligt för att komma ihåg hennes förnamn.
  Har arbetat på Massive Dynamic i mer än 16 år. Som en av Dr. William Bells första anställda, har hon klättrat till att bli det globala företagets ansikte utåt.

Hon befordrades till Ordförande 2004, och ledde MD expansion i underhållning, utbildning, och miljöledning. Efter att hon förlorade sin högra arm på grund av cancer, designade hon själv en robotersättning, vilket gör henne till en levande förkroppsligande för Massive Dynamics toppmodern teknologi.
 
   

 
  
)
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek