Home
 
Huvudkaraktärer
Jeremiah - Luke Perry Kurdy Malloy - Malcolm-Jamal Warner Ezekiel - Alex Zahara
  Jeremiah har blivit tvungen att navigera sig fram genom en värld, bebodd av de som överlevde en dödlig farsot som endast skonade de som ännu inte kommit in i puberteten. Nu måste des överlevande finna sin väg i en förfallen civilisation, och försöka skapa en ny världsordning av hopp.

Han blev föräldralös som 12 åring, när den Stora Döden dödade alla vuxna, Jeremiah har överlevt på grund av sin intelligens. Nu har han hunnit bli 27, och har lyckats bibehålla sin medkänsla och mänsklighet. I en värld som jäser av brutalitet.

Han plågas av minnena av sina föräldrar, som dog under den Stora Döden. Och av sin yngre bror Michael, vars liv han misslyckades att beskydda. I sin strävan att finna Valhalla Sektorn, som han hörde talas om från sin far innan den SD. Varje dag, skriver han ett brev till sin far, som han sedan eldar upp
  Kurdy är den ende människan som Jeremiah kan lita på i denna värld. Han är en färgstark och synisk karaktär, men är den som Jeremiah alltid vänder sig till.

Kurdy har medvetet försökt att begrava alla minnen, från sitt liv före den Stora Döden. För att kunna koncentrera sig på den brutala verkligheten, i världen nu. Kurdy blir hela tiden överraskad av Jeremiahs barmhärtighet och känslighet.

Då och då har han själv blivit påverkad av Jeremiah, och tvingad till att hitta sin egen medmänsklighet. Efter att han märkt att han tjänat på detta nya kompanjonskap, blir Kurdy vän med Jeremiah och följer med på resan för att avslöja sanningen angående det förflutna. För att slutligen förbereda för framtiden
  Ezekiel är mellan 25-30 år, och är en mystisk karaktär med en spöklik men tämligen sinnessjuk kvalitet och visdom som går bortom hans ålder. Den Stora Döden har tagit sin tribut, då Ezekiel verkar ha blivit något mentalt påverkad.

Han är en allvarlig tänkare, med ett mystiskt syfte och en beslutsam okonventionellt uppträdande. Ezekiel är en vandrande själ, som troligen vet mer än de flesta. Han följer efter Jeremiah, och ger honom kryptiska profetior angående hans framtid, samtidigt som han beskyddar Jeremiah, från dödliga faror. Kommer Jeremiah att fästa avseende vid hans meddelande?
Elizabeth Munroe - Kandyse McClure Markus Alexander - Peter Stebbings Erin - Ingrid Kavelaars
  Elizabeth var romantiskt engagerad med Simon och bor i "Thunder Mountain". Hon har hämtat sig från förlusten, och Kurdy har bestämt sig för att göra vad han kan för att fylla hans plats. Hon kom från ett medelklassområde i Los Angeles, och var det enda barnet   Markus är ledaren vid Thunder Mountain, som är en koloni placerad inne i vad som tidigare var en militäranläggning. Markus känner av tyngden från världen på sina axlar, när han känsligt balanserar sin värld i Thunder Mountain och världen utanför. Som hotar deras existens.

Markus är en grubblande man som har lärt sig att lita på sin instinkt
  Erin å andra sidan, borde vi se mer av. Hon är Markus' högra hand och troligen nummer två i maktstrukturen i Thunder Mountain. Hon är mycket beslutsam och grundlig i sitt arbete, och hon känner en stark lojalitet gentemot Markus .
Lee Chen - Byron Lawson Meaghan Lee Rose - Suzy Joachim Devon - Robert Wisden
  Dödlig allvarlig, Lee är Markus Alexanders säkerhetschef vid Thunder Mountain. Han är något paranoid, och ytterst misstänksam av sig. Han var en av de två, som Simon litade på och hade rekryterat för deras ideal.

Hans förhållande med Markus är av den spända sorten, då Lee oroar sig att Markus är alltför godtrogen i hans ögon, och hans intuition skulle kunna kosta dem livet en dag. Lee litar inte på Jeremiah och Kurdy och han håller ett öga på de problem som de eventuellt kan orsaka
  Hon är "kvinnan under glas" som presenterades för första gången i Man of Iron, Woman Under Glass. Hon hade förts till Thunder Mountain före berget förseglades, på grund av att hon hade drabbats av den Stora Döden, men hon hade inte dött av den.

Hon hölls isolerad när Markus hittade henne, och det gick så långt att de blev kära i varandra. Det är hon som står för ett slags moralisk kompass åt Markus också
  Det är inte mycket som är känt om Devon, men han kan ha varit en biokemist och som troligen arbetade för regeringen före SD. Han hade kontakter vid Valhalla Sektorn vilket troligen är orsaken, till att Jeremiah först hörde talas om det.

Under dem första säsongen, har han endast visat sig i tillbakablickar och i Jeremiahs drömmar men han är en nyckelkaraktär under säsong 2. Han pappa till Jeremiah och hans bror Michael, och han har även tagit till sig Ezekiel som sin egen son efter SD .


  Theo Coleridge - Kim Hawthorne  
    Theo har sin operationsbas i en nedgången skola och hon kontrollerar, eller är ledaren i den staden.Hon är en hård men respekterad ledare, och hon både ger och tar lika mycket från dem runt henne. Hon verkar vara en mycket motiverad individ
 
 
  
J. Michael Straczynski
Babylon 5s skapare har även skapat denna serie, som endast fick 2 säsonger.
Liten biografi...

Crusade (TV serie) 1999
Babylon 5 (TV serie) 1994 - 1998
Mord och inga visor (Tv-deckarserie) 1991 - 1993
The Twilight Zone (TV serie ett par avsnitt) 1986 - 1989
Captain Power and the Soldiers of the Future (TV serie) 1987 - 1988
He-Man and the Masters of the Universe (TV serie) 1984 - 1985

Kommande projekt ...
They Marched Into Sunlight (writer) (pre-production) 2013

World War Z (earlier screenplay) (pre-production) 2012

Underworld 4: New Dawn (screenplay) (pre-production) 2012

The Flickering Light (writer) (pre-production) 2010

Thor (story) (post-production) 2011 ...

)
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek