Home
 
Huvudroller
Professor Nick Cutter - Douglas Henshall Helen Cutter - Juliet Aubrey Abby Maitland - Hannah Spearritt
  Ålder: 36
Födelseort: Edinburgh, Skottland
Hobbies: Skivsamling, spela biljard, windsurfa, onlineschack

Evolutionszoolog och gruppens ledare, professor Nick Cutter är en ensamvarg. Hårdnackad och cyniskt kämpar han med regler och myndigheterna - i den mån att han inte ens dyker upp till sina egna föredrag. Det ryktas att han har en mjukare sida, men han är angelägen om att undanröja dessa (han insisterar på att tårarna under filmen Titanic berodde på en ögoninfektion).

Han föredrar fossiler framför levande djur, Rolling Stones före Beatles, och tror att chansen är större att finna intelligent liv någon annanstans i universum än det finns i regeringen.
  Ålder: 37
Födelseort: Ipswich, Suffolk
Hobbys: Tidigare intresserad i arkeologi, resor, segling, fotografering, vandra. Inga kända hobbys för de senaste åtta åren.

Hennes första bok om genetisk mutation publicerades när hon var runt 20 år, med examen från universitetet där hon träffade och blev förälskad i Nick Cutter. Hon tror på teorin om det naturliga urvalet inte förklarar allt, och har gjort det sitt livs uppdrag att förbättra teorin.

Helen saknades under åtta år och man trodde att hon var död, men det verkar som detta inte var fallet.
  Ålder: 24
Födelseort: Brighton, Sussex
Hobbys: Fågelskådning, yoga, martial arts, hundträning, Ödlor

Hon är en modig zoolog och reptilexpert. Hon hoppade av universitetet efter en termin, när hon blev erbjuden sitt drömjobb i ödlehuset. Denna kärleksaffär med ödlor går tillbaka till en resa till Galapagosöarna som barn. Till denna dag föredrar hon djurs sällskap framför människor - bortsett från spindlar vill säga (hon lider av arachnofobi).

Hennes första möte med Cutter och hans team var när hon ombads att identifiera en ödla, som en pojke hittar i Forest of Dean. Hon insåg snart att ödlan - smeknamnet Rex - var en helt ny art. Som hade kommit in i den moderna världen genom en avvikelse. Hon räddade Rex och håller den nu i säkerhet i sin lägenhet - en hemlighet hon endast delar med Connor.
Connor Temple - Andrew-Lee Potts Jenny Lewis / Claudia - Lucy Brown Sir James Lester - Ben Miller
  Ålder: 26
Födelseort: Blackburn, Lancashire
Hobbys: PlayStation, filmer, klassisk serieboksamlingen, modellbyggande

Connor är en av Cutters paleontologistudenter vid Central Metropolitan University. Han är nördigt av naturen - han tillbringade sin studietid med att sammanställa en databas över förhistoriska varelser, och skriver program för att koppla av.

Han närmade sig sin professor i början av serien med en artikel, om en mystisk observation av en varelse i Forest of Dean. Trots inledande cynism, hängde han med i undersökningen och har varit en del av Cutters team sedan dess.

Han älskar konspirationsteorier, och har ett mål att bli bortförd av utomjordingar. I Connors värld, är UFOs verkliga - det är bara det att regeringar har gömt alla bevis.
  Ålder: 28
Födelseort: Oxford, Oxfordshire
Hobbys: Shopping, vinprovning, äta på restaurant, ridning, skidåkning

Det kan vara så att hon ser ut som Claudia från Huvudkontoret, och även låter som henne. Men hon är inte Claudia Brown. Hon är faktiskt någon helt ny.

Mot slutet av första säsongen återvände Cutter från sin katastrofala resa till det förflutna, för att finna att Claudia inte väntade på honom på andra sidan av avvikelsen. Istället blir en kvinna som ser identisk ut till henne, utsedd som ny medlem i teamet.

Möt Jenny Lewis. Hon är ett hänsynslöst PR-proffs. Hon är feisty, och säger sin mening. Hennes jobb är skadekontroll. Hon har förts in för att tysta ner, upp de allt vanligare offentliga observationerna.

Samtidigt som resten av teamet accepterade Jenny, kämpade Cutter med att acceptera denna "nya" Claudia.
  Ålder: 40
Födelseort: Aldershot, Surrey
Hobbys: Golf, bridge, skytte, tennis, trädgårdsdesign

James Lester är en hemmakontortjänsteman, ytterst ansvarig för teamet forskare, med uppgift att utreda förekomsten av avvikelser.

Han har fått i uppdrag att avslöja avvikelsernas hemligheter, och förhindra allmän panik. Han är den perfekta mannen för jobbet. Enligt hans sett att se på saken vet regeringen bäst, och allmänheten har inte rätt att veta något.
Kapten Becker - Ben Mansfield  Danny Quinn - Jason Flemyng  Sarah Page - Laila Rouass 
  Ålder: 25
Födelseort: Romsey, Hampshire
Hobbys: Kamping, bågskytte, triathalonträning, rugby

I Avsnitt 1 presenterar Lester, Cutter inför en ny medlem i teamet, kapten Becker. Lester informerar Cutter att Becker har utsetts till att hålla i teamets säkerhet.

Lester har inte råd att förlora ännu en medlem (d.v.s. Stephen). Becker utbildades på Sandhurst, och har en framstående militär meritlista.

Han är van att skjuta först och fråga sen, så han blir tvungen att ändra sig för att acceptera att teamet försöker rädda varelserna och skicka tillbaka dem genom avvikelserna.
 
  Ålder: 40
Födelseort: London
Hobbies: Snooker, kortspel, löpning, vandring, bergsklättring, drakflygning

Danny Quinn är fysiskt stark, modig och gatusmart. Han är snabb att lära sig saker, men smart nog att veta när han inte vet något. Han är beslutsam, lite våghalsig, förakt för myndigheter i alla dess former, lojal och rolig. Han kommer alltid att vara den förste att kasta sig in i faran, när det blir tufft och får teamets respekt genom sitt smarta beslutsfattande, mod och instinktiva förmåga att bedöma faran snabbt och sedan agera därefter.

Danny är som oss alla, den som ställer de besvärliga frågorna, den som håller alla andra jordade med sin klarsynthet och uppsåt, den som tar på sig de smutsigaste jobben.

Han kanske inte känner till varelserna, men han känner folk och i det långa loppet är det sådant som räknas precis lika mycket. Han är en av de karaktärer som omedelbart tar kommandot ett rum, genom blotta myndigheten i deras personligheter - alla ser det och skjuter över det, om än ibland motvilligt.
 
  Ålder: 28
Födelseort: Brighton, Sussex
Hobbys: Gå på museum, inhandla antikviteter, resor, läsa

Sarah är utbildad arkeolog med en doktorstitel i egyptologi och arkeologi. Hon har arbetat med arkeologiska utgrävningar i Mellanöstern, men nu föreläser hon för barn på British Museum. Hon är snygg och självsäker, med en törst efter kunskap om det förflutna.

Hon kastas snabbt in i en värld av avvikelser när hon kommer ansikte mot ansikte med det hon tror är Ammut, en påstådd egyptisk gud över underjorden. Med hjälp av teamet kommer hon att lära sig att denna varelse, är i själva verket Pristichampsus, en springande krokodil från eocen-perioden.
 
Emily Merchant - Ruth Bradley Jess Parker - Ruth Kearney Matt Anderson - Ciarán McMenamin
  Ålder: 28
Födelseort: London, England
Hobbys: Sömnad, Virkning, att jaga dinosaurier

Kompetens: Överlevnadsskicklighet, knivarbete
Uppdragsstatus: Okänt

En kvinna som är ur tiden, hon är stark, påhittig och modig men tack vare sina erfarenheter att vara misstänksam mot mänsklig kontakt. Hon kan verka avvisande, även hård ibland. Hon uttalade sin önskan att komma tillbaka till sin resegrupp så snart som möjligt..
 
  Ålder: 19
Födelseort: London, England
Hobbys: Köpa skor, mode, romantiska tjejromaner
Kompetens: Ultra-effektiv och orubbligt lugn i stresssituationer
Uppdragsstatus: Aktiv

Den nya fältkoordinatorn, även om hon är ung, visar hon en enastående nivå av organisation och effektivitet, vilket ger en stabil miljö för teamets uppdrag. Hon har också ett enastående urval av färgglada skor.
 
  Ålder: 32
Födelseort: Enniskillen, Northern Ireland
Hobbys: Växtodling
Kompetens: Skicklig med djur, Erfaren ledare, uttryckslöst ansikte
Uppdragsstatus: Aktiv

Matt kom in som ny gruppledare efter Dannys försvinnande. I hans framstående meritförteckning ingår militärtjänst, en prydnad för hjältemod och klättring Everest (även om detta har ännu inte ratificerats).
 
Philip Burton - Alexander Siddig   Ethan Dobrowski - Jonathan Byrne
  Ålder: 40
Födelseort: Egham, Surrey
Hobbys: Golf och att umgås med sina vänner kändisfilantroper
Kompetens: Affärer, vetenskap, schmoozing
Uppdragsstatus: Aktiv

Philips är lika bra som affärsman som han är vetenskapsman, vilket resulterat i ett nytt offentligt/ privat partnerskap på ARC, efter misslyckandet i de senaste uppdragen.

Hans viktigaste intressen ligger i avvikelseforskningen, snarare än varelserna.
  
    Ålder: 33
Födelseort: Okänt
Hobbys: Okänt
Kompetens: Överlevnadsfärdigheter
Uppdragsstatus: Okänt

Ethan har färdats genom avvikelserna under flera år. Ständigt på resande fot, rädslan för det okända och de varelser han mött, har sakta börjat slita på honom.

Då man är osäker på hans nuvarande vistelseort, ligger teamet i högsta beredskap för att hitta honom.
 

2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek